bilforsakringen.se

Husbil försäkring

Letar du med husbil efter en bra försäkring? Här kan du läsa en jämförelse av alternativ hos vanliga försäkringsbolag, samt få svar på några vanliga frågor om försäkring för husbil.

Vad är husbilsförsäkring?

En husbilsförsäkring liknar en försäkring för en vanlig personbil, och finns som trafik-, halv- och helförsäkring, men är mer omfattande och täcker även in egendom, utrustning och läckage i boytan.

Jämför och hitta bästa husbilsförsäkring

Titta hit för att hitta bästa husbilsförsäkring för dig! Här jämför vi de vanligaste alternativen och lyfter fram vad det är som skiljer dem åt och vad som utmärker dem.

WaterCircles husbilsförsäkring ger dig både ersättning för skador på husbilen, men också för de ägodelar som du förlorar vid exempelvis brand eller inbrott. Vid stenskott står de för kostnaden för reparation av glasskadan. Självrisken för WaterCircles husbilsförsäkring är 0 kr och du får alltid snabb och smidig kundsupport när du behöver hjälp.

Ica Försäkring erbjuder en billig husbilsförsäkring som står ut genom att erbjuda en ersättning på 300 kronor kontant eller 500 kronor i presentkort på Ica när husbilsresan måste avbrytas efter en skada täckt av försäkringen.
OKQ8 har inte en vanlig husbilsförsäkring, men erbjuder ett tillägg som du kan lägga på ovanpå ett annat bolags försäkring. Detta ger skydd för en mängd skador och olyckor, och har ingen bindningstid.
Länsförsäkringar är bland de mest använda i landet, och erbjuder bra husbilsförsäkringar som anpassas individuellt baserat på husbilens och din egen ålder, var du bor, med mera, vilket innebär potentiellt mycket förmånlig prissättning.
If erbjuder stora möjligheter till att anpassa din husbilsförsäkring baserat på just dina omständigheter, och utmärker sig genom att särskilt täcka in vitvaror i husbilen och att ge fast självrisk för glasskador.
Folksam erbjuder bra husbilsförsäkringar som utmärker sig genom noll självrisk för skador på den egna bilen i samband med kollision med djur, och bra möjlighet att anpassa försäkringen med många tillägg.

Vanliga frågor och svar

Vad ingår i försäkring för husbil?

Det finns flera försäkringar för husbil: trafikförsäkringen täcker främst skador på andra och deras fordon; halvförsäkringen täcker många skador på egna husbilen och egendom; och helförsäkringen täcker egna skador vid trafikolycka, extern olyckshändelse och skadegörelse.

Vad kostar husbilsförsäkring?

Genomsnittet för vad husbilsförsäkring kostar ligger på cirka 3000 till 5000 kronor per år vid helförsäkring. Många väljer dock att ställa av husbilen när den inte används, och kan då uppnå lägre kostnad.

Vad kostar en husbil i skatt och försäkring?

Vad en husbil kostar i skatt och försäkring går inte att ge ett generellt svar på. Skatten beror på mängden koldioxidutsläpp (22 kr/gram över 111 gram/km), och skiljer sig därför stort från husbil till husbil.

Kan jag hyra ut min husbil med försäkring?

Du kan hyra ut din husbil, men det beror på vilken försäkring du har. Ofta gäller inte försäkringen när du hyr ut den (till skillnad från när du lånar ut den), så kolla med ditt försäkringsbolag.