bilforsakringen.se

Vägassistansförsäkring

Vägassistansförsäkring kan vara mycket användbart när du är ute på vägarna. Här kan du läsa på om vad det innebär, få svar på frågor, och jämföra vägassistansförsäkring hos olika försäkringsbolag.

Vad är vägassistans?

Vägassistans är olika sorters hjälp som du kan få när något oförutsett händer på vägen – till exempel motorstopp, bensinstopp, punktering, med mera. Det kan exempelvis innebära reparation, bärgning, och tillgång till hyrbil och hotellövernattning.

Teckna och jämför vägassistansförsäkring

Du kan få vägassistans från många olika försäkringsbolag, och därför kan du här jämföra vägassistansförsäkringar för att hitta fram till den som passar bäst till dig, ditt fordon och din situation.

Assistansbolaget erbjuder vägassistans i hela Europa, med reparationer på plats och bärgning till närmaste verkstad, samt ersättning för hyrbil och övernattning alternativt hemresa. Deras vägassistans är personbunden, och gäller alltså alla bilar du kör.

Solid Försäkring erbjuder en vägassistansförsäkring som gäller runt om i Europa, och som tecknas per fordon snarare än person – vilket innebär att den gäller även om det inte är du som kör.
Falck erbjuder vägassistansförsäkring som tecknas per fordon. De är kända för att ha snabb och professionell service som ser till att du får hjälp inom kort alla tider på dygnet.
Assistancekåren erbjuder en erbjuder vägassistans både i Sverige och övriga Europa (med undantag för Ryssland), och tecknas per fordon snarare än per person. De hjälper dig upp till två gånger om året.
SBM Försäkring erbjuder en vägassistansförsäkring som gäller både i Sverige och i övriga Europa, och tecknas per fordon. De står för reparation och bärgning, boende och hyrbil, samt ersättning av tåg-, flyg- och båtbiljett vid bilproblem.

Vanliga frågor och svar

Vad ingår i vägassistansförsäkring?

Vägassistansförsäkring kan variera mellan olika bolag, men inkluderar vanligen reparation på plats, bärgning till verkstad, ersättning för hyrbil och hotellövernattning, hjälp med punktering och låsöppning – ofta i hela Europa.

Vad kostar det?

De flesta vägassistansförsäkringarna kostar omkring 400 till 500 kronor om året, men det finns också några som betalas månatligen och som sammanlagt blir dyrare än så per år.

Vad kostar vägassistans utan försäkring?

Det går inte att ge ett enda svar på vad vägassistans utan försäkring kostar, då vägassistans kan innebära många olika saker. Bärgning till närmaste verkstad kan som exempel ofta kosta 1000 och uppåt beroende på plats och fordonstyp.

Vad gör jag om olyckan är framme?

Om du råkar ut för en trafikolycka eller får din bil stulen är det viktigt att agera snabbt. För skadeanmälan, dokumentera olycksplatsen med bilder och notera tid och plats. Kontakta ditt försäkringsbolag och följ deras anvisningar för att anmäla skadan. Vid bilstöld, anmäl omedelbart till polisen och därefter till ditt försäkringsbolag. Ha alltid nödvändiga dokument och kontaktinformation tillhands för att underlätta processen. Snabb och korrekt hantering är nyckeln till en smidig lösning på situationen.